Kazakstan

AASIA » KAZAKSTAN

Kesän 2017 Keski-Aasian reissu päättyy Kazakstaniin, maailman suurimpaan sisämaavaltioon, jonne näin suomalaisena pääsee lyhyelle visiitille mukavasti ilman viisumia.

Maan suurimman kaupungin ja entisen pääkaupunki Almatyn lisäksi ehdimme tutustua sitä ympäröivään luontoon vuoristojärvineen sekä nykyiseen pääkaupunkiin Astanaan, jota ei suotta tunneta maailmalla futuristisesta arkkitehtuuristaan.

16-7 kazakstan almaty banneriAutokyydillä Almatyyn

Tukeva aamiainen Kirgisian pääkaupungissa Biškekissä sijaitsevassa Rich Hotellissa, kamat kasaan ja vastaanottoon tiedustelemaan miten päästä Kazakstanin puolelle Almatyyn.

Lue lisää »

17-7 kazakstan almaty banneriBig Almaty Lake

Aamiaisen jälkeen kuuluu ovelta koputus ja käyn päästämässä Airbnb-isäntämme Daniilin sisään. Hän kerää kaapeista viitisentoista tyhjää vesikanisteria mukaan ja sitten hyppämme hänen maasturiinsta ja lähdemme kohti noin 20 km päässä sijaitsevaa Big Almaty Lake -vuoristojärveä.

Lue lisää »

17-7 kazakstan almaty banneri2Almaty katutasosta ja yläilmoista

Aamupäivän Big Almaty Lake -vuoristojärvelle suuntautuneen retken jälkeen lähdemme etsimään lounasta ja tutustumaan tarkemmin Kazakstanin suurimpaan kaupunkiin.

Lue lisää »

18-7 kazakstan almaty kymys kumissiKylpyjä ja kumissia Almatyssa

Yöjunamme Astanaan lähtee vasta viiden jälkeen iltapäivällä, joten päätämme juhlistaa Peltsin syntymäpäivää käväisemällä paikallisessa kylpylässä hakemassa muutamat uudet saunat listalle, meillä molemmilla kun on listattuna kaikki saunat, joissa on tullut ikinä saunottua.

Lue lisää »

19-9 kazakstan banneriAstana aamusta iltaan

Yöjuna Almatysta saapuu Kazakstanin pääkaupunkiin hieman ennen seitsemää aamulla ja laitan ensitöikseni tekstiviestin Airbnb-hostille varmistaakseni, että hän on hereillä. Vastauksen saatuani otamme epävirallisen taksin perille.

Lue lisää »