Namibia

AFRIKKA » NAMIBIA

Namibia valikoituu maaliskuun 2017 matkakohteeksi melko sattumalta. Afrikkaan on toki jo pitkään ollut tarkoitus matkustaa ja Namibia tuntuu sopivalta paikalta aloittaa, sillä kyseessä on nopean tutkailun perusteella suhteellisen turvallinen maa, jossa pärjää englannilla. Etoshan kansallispuisto, Skeleton Coast, Swakopmund ja Sossusvlei vaikuttavat tarjoavan vaihtelevasti nähtävää.

Lisäksi yli kaksi kertaa Suomen kokoisessa maassa on vain reilut 2 miljoonaa asukasta ja myös Suomen oma Martti Ahtisaari oli YK:n pääsihteerin erityisedustajana mukana maan itsenäistymisprosessissa, joten maasta löytyy niin Martti Ahtisaaren katu kuin myös jonkin verran Martiksi kastettuja lapsia. Itse asiassa Namibia näyttää tosiaan itsenäistyneen vasta vuonna 1990 ja näin ollen se taitaa olla viimeisimpiä itsenäistyneitä siirtomaita.

Vasemmanpuoleinen liikenne hieman etukäteen hirvittää, sillä vuokra-autoilua on tähän mennessä tullut harrastettua ainoastaan sillä tutummalla ajotavalla, mutta joskushan tuonkin uran on urjettava. Aivan kahdestaan emme reissuun lähde, sillä saamme tuttavapariskunnan mukaan matkaseuraksi.

namibia-windhoek-banner

Kulttuurishokkeja ja krokotiilia Windhoekissa

Namibian pääkaupunki osoittautuu paljon kuvittelemaani pienemmäksi ja hiljaisemmaksi kaupungiksi.

Lue lisää »

namibia-okaukuejo-banneri

Okaukuejon leirissä Etoshan kansallispuistossa

Windhoekista on reilut 400 km Etoshan kansallispuistoon, jossa leirien ulkopuolella saa liikkua omalla autolla auringonnoususta auringonlaskuun.

Lue lisää »

halali-banner3

Safariajelua Etoshan kansallispuistossa

Eläinten bongaaminen sadekaudella on melkoista sattuman kauppaa, mutta tuleepa päivän mittaan vastaan niin kirahveja, seeproja kuin leopardikin.

Lue lisää »

swakopmund-banneri

Etoshasta Swakopmundiin

Kelloi soi kuudelta ja leirin ravintolassa syödyn aamiaisen jälkeen olemme valmiina lähtöön, kun portit aamun kajastaessa aukeavat. Toyotan tankin olemme täyttäneet eilen valmiiksi, sillä leiristä löytyy myös oma huoltoasema.

Lue lisää »

cape-cross-seal-reserve-banneri

Cape Cross Seal Reserve ja hengailua Swakopmundissa

Päiväretken saldona on yksi haaksirikkoutunut laiva ja satoja möliseviä hylkeitä. Illaksi suuntamme rantaa pitkin Swakopmundin keskustaan.

Lue lisää »

namib-naukluft-banneri2

Auringon kanssa kilpaa Namib-Naukluftin kansallispuistoon

Rengasrikosta selvittyämme on edessä ”vain” 350 km ajoa, joten päätämme heti alkuun poiketa reitiltä katsastaaksemme aavikolta löytyvän hiekkatienpätkän, jonka varrella viihtyy Welwitschia eli ikilehti.

Lue lisää »

deadvlei-banner

Aamunkoin kosiomatkalla Deadvleissä

Sossus Dune Lodgen erikoisuutena on sijainti puiston porttien sisäpuolella ja näin ollen voimme lähteä ennen auringonnousua kohti Deadvleitä, jossa olen suunnittelut järjestäväni pienen yllätyksen.

Lue lisää »

kotimatka-banneri

Vielä kerran tien päälle

Lauantain ohjelmaksi jää siirtyminen Windhoekiin. Matkalle osuukin kivien ja kuoppien lisäksi kuivuneita joen uomia ja yhden vuoriston ylittäminen.

Lue lisää »