Tadžikistan

Tadžikistan on kolmas kohde kesän 2017 Keski-Aasian kierroksellani. Alkuperäinen suunnitelmani oli matkustaa Uzbekistanin Samarkandista maan pääkaupunkiin Dushanbeen, mutta huomattuani tuolle välille osuvan rajanylityspaikan olevan toistaiseksi suljettu, jouduin reitittämään suuren osan matkastani uudelleen.

Muuttuneen reitin ja ennen kaikkea myös suhteellisen tiukan aikataulun vuoksi Pamir-vuoristo jää tällä kertaa näkemättä. Tadžikistan osoittautuu kuitenkin ehdottomasti käymisen arvoiseksi. Ihmiset ovat erittäin ystävällisiä ja hintataso kaiken kaikkiaan Keski-Aasian edullisin.

Viisumin saaminen Tadžikistaniin oli sentään helppoa, sillä maalla on jopa hieman yllättäen käytössä sähköinen viisumi, jonka voi hakea ja maksaa kätevästi verkossa. Kaiken lisäksi 50 dollarin viisumi saapuu sähköpostiin lähes saman tien ja tuo tarvitsee vain tulostaa mukaan, vaikka ei tuo hymiöineen hirveän viralliselta paperilta näytäkään.

11-7 tadzikistan banneriUusi viikko, uusi maa, uusi kaupunki

Kuyluk-basaarilla kyytiä ei tarvitse kauaa etsiä, kun jo ensimmäinen vastaan kävelevä ukko lupaa heittää meidät noin 80 km päässä sijaitsevalle Oybekin raja-asemalle 80 000 somilla.

Lue lisää »

11-7 tadzikistan khujand banneriAutokauppiaiden matkassa Hudžandissa

Olemme parhaillaan lopettelemassa aamiaista, kun huoneen ovelle koputetaan. Hotellin henkilökuntaan kuuluva nainen kysyy, voisiko meistä ottaa ulkosalla muutaman kuvan yrityksen mainoksia varten. Tottahan tuo sopii.

Lue lisää »

12-7 kirgisia osh banneriKaasu pohjassa Kirgisiaan

Aamiaista ei muutoin vallan mainion Hudžandin kämppämme hintaan sisälly, joten nautimme eiliseen tapaan tonnikalaleivät, jogurttia ja teetä ennen kuin laitamme kamat kasaan ja pyydämme henkilökuntaa soittamaan meille taksin.

Lue lisää »