Jordania

AASIA » JORDANIA

Huhtikuussa 2018 kierrämme Jennin kanssa Jordaniaa, joka yllättää monipuolisuudellaan. Petran mykistävien näkymien lisäksi ehdimme esimerkiksi ihastella roomalaisia raunioita, kellua Kuolleessameressä, kahlata kanjonissa, nauttia luonnon rauhasta, ratsastaa kameleilla, yöpyä aavikolla ja rentoutua Punaisenmeren rannalla.

PITKÄPERJANTAI AMMANISSA

Aamiaisen jälkeen lähdemme katsastamaan Ammanin keskustassa sijaitsevaa Citadelia eli arkeologisesti ja historiallisesti merkittävien rakennusten ja raunioiden täyttämää kukkulaa.

Lue lisää »

JERASHIN RAUNIOITA JA AURINGONLASKU KUOLLEELLAMERLLÄ

Saatuamme automaattivaihteisen Citroënin allemme, suuntamme kohti 50 km päässä pohjoisessa sijaitsevaa Jerashia ja sen antiikin Rooman aikaista rauniokaupunkia.

Lue lisää »

KAHLAILUA WADI MUJIBIN KANJONISSA JA KELLUNTAA KUOLLEESSAMERESSÄ

Aamiaisen suuntaamme vuokra-autollamme noin 30 km päässä sijaitsevaan Mujibin luonnonpuistoon, joka on osa Wadi Mujib -rotkolaaksoa.

Lue lisää »

TELTTAMAJOITUKSESSA DANAN LUONNONPUISTOSSA

Linnut laulavat, kärpäset pörisevät ja jaloissa vilahtelee kameralle aivan liian nopeita pieniä liskoja. Ympärillä avautuvat maisemat ovat puolestaan sen verran upeita, että en ihmettele lainkaan, miksi Lonely Planetissa tätä paikkaa kutsutaan Jordanian kätketyksi helmeksi.

Lue lisää »

PETRA , PÄIVÄ 1 – LUOSTARI

Ensimmäisenä päivänä olemme päättäneet suunnata Petran kalliokaupunkiin sen huomattavasti vähemmän käytetystä toisesta sisäänkäynnistä, joka löytyy läheisestä Uum Sayhounin kylästä.

Lue lisää  »

PETRA, PÄIVÄ 2 – AARREKAMMIO YLÄILMOISTA

Ennen varsinaiseen Petraan pääsyä on edessä reilun kilometrin mittainen al-Siq eli kallioon haljennut valtava railo, joka muodostaa kieltämättä eeppisen sisäänkäynnin muinaiseen kalliokaupunkiin.

Lue lisää »

KAMELIKYYDILLÄ WADI RUMIN AAVIKOLLE

Reilun neljän tunnin kyttyröillä keikkumisen jälkeen olemme vihdoin perillä beduiinileirissä ja toteamme tuon olevan aika lailla maksimiaika kameliratsastukselle näin ensikertalaisille.

Lue lisää »

AAVIKOLTA AQABAN AALTOIHIN

Airbnb-asuntomme ei ole vielä valmis, kun saavumme Aqabaan aamukymmeneltä. Niinpä jätämme auton parkkiin kadun varrelle ja suuntaamme kaupungin yleiselle uimarannalle, jossa onkin paikallisten vapaapäivästä johtuen jo täysi hulina päällä.

Lue lisää »

LÖHÖLAUANTAI AQABASSA

Aqaba ei suoranaisesti ole tunnettu nähtävyyksistään, sillä sellaisia ei juurikaan ole. Pääasialliset aktiviteetit kaupungissa liittyvätkin mereen ja sen rannalla löhöilyyn.

Lue lisää »

MADABAN MOSAIIKKEJA MATKALLA LENTOKENTÄLLE

Mosaiikeistaan kuuluisa Madaba sijaitsee vain noin parinkymmenen kilometrin päässä lentokentältä ja tuo onkin sopivan retkikohde viimeiselle päivälle.

Lue lisää »