Moldova

EUROOPPA » MOLDOVA

Moldova oli ensimmäinen etappi syksyllä 2015, kun kiersin ystäväni kanssa itäistä Eurooppaa puolentoista viikon verran. Etukäteen tuosta yhdestä Europaan köyhimmistä maista ei minulla ollut kovinkaan paljoa tietoa, mutta muutamassa päivässäkin ehdimme vierailla niin maailman suurimmassa viinikellarissa kuin etukäteen lähes mystiseltä tuntuvassa Transnistriassa.

25-8-chisinau-banneri

Hengailua Chișinăussa

Kapteeni kuuluttaa lämpötilan olevan perillä +31 astetta lähestyessämme Moldovan pääkaupunkia. Niinpä olenkin jo valmiiksi T-paitasillani, eivätkä tatuointini näytä luovan kovinkaan positiivista ensivaikutelmaa Moldovan tulliviranomaisille.

Lue lisää »

26-8-milesti-micii-banneri

Maailman suurin viinikellari Mileștii Mici ja Vanha Orhei

Keskiviikko alkaa retkellä Steven Seagalinkin suosimaan Mileștii Miciin. Illalla ehdimme käydä ihmettelemässä myös Chișinăun juutalaista hautausmaata.

Lue lisää »

27-8-transnistria-banneri

Transnistria, maa jota ei ole olemassa

Vaikka kyseessä ei olekaan tunnustettu valtio, on Transnistrialla rajavartioinnin lisäksi oma valuutta, presidentti ja armeija. Lipussa komeilee puolestaan sirppi ja vasara ja muutakin neuvostoaikaista symboliikkaa Leninin patsaita myöten on maassa nähtävillä.

Lue lisää »

1-9-chisinau-juna-banneri

Yöjunalla Chișinăusta Bukarestiin

Lippuluukun täti varmistaa useaan otteeseen, että haluamme nimenomaan liput ykkösluokkaan, hänen kertomansa hinta kun on per henkilö. Maksamme kuitenkin tuon noin 60 euroa mielellämme oman hytin rauhasta, sillä matka kestää 14 tuntia.

Lue lisää »