Azerbaidzan

EUROOPPA » AZERBAIDZAN

Azerbaidzanissa kävin kesällä 2016 osana Kaukasian kierrostani. Pääkaupunki Bakun överiksi vedettyjen maamerkkien lisäksi mieleen jäivät ainakin Gobustanin kummalliset mutatulivuoret ja Yanar Dağ eli palava vuori.

Azerbaidzaniin matkustaminen vaatii viisumin, joten luonnollisesti olin sellaisen jo etukäteen hankkinut. Alunperin olin ajattellut hoitaa asian kehutun caravanistan.com -sivuston kautta. He kuitenkin tarvitsivat vahvistuksen hotellilta ja sellaista pyytäessäni kävi ilmi, että viisumin voisi saada myös hotellin kautta, joten päätin jatkaa asiointia vain yhden tahon kanssa.

Prosessi sinänsä oli hyvin suoraviivainen, sillä nykyään vaihtoehtona on myös e-viisumi, joten esimerkiksi passia ei tarvinnut lähetellä minnekään. Käytännössä riitti, että skannasin heille yhden passikuvan, passin sekä täyttämäni lomakkeen. Hintaa viisumille tuli noin 45 € ja maksu hoitui niin, että täytin lappusen, josta löytyivät kaikki luottokorttini tiedot sekä maininta, että valtuutin hotellin veloittamaan summan kortiltani. Hieman tuo toki epäilytti, mutta ainakaan vielä tähän päiväään mennessä ei mitään ylimääräisiä veloituksia ole ilmennyt ja toki käytin korttia, jossa ei sillä hetkellä ollut paria satasta enempää katettakaan.

baku-azerbaidzan

Ensikosketus Azerbaidzaniin

Yllättävän sujuvan viisumitarkastuksen jälkeen on aika hankkiutua lentokentältä kohti hotellia, jonne tosin ei vielä tunteihin pääsisi kirjautumaan.

Lue lisää »

yanar-dag-banneri

Martrushkalla palavalle vuorelle

Yanar Dağ kuului jo etukäteen matkani must see -listalle, sillä jos on olemassa vuorenseinämä, joka on palanut jo 1950-luvulta lähtien, niin onhan se nähtävä.

Lue lisää »

hengailua-baku

Hengailua Bakussa, osa 1

Yanar Dağilta palattuani päätän käväistä hotellilla lepuuttamassa hieman jalkojani, mutta sitä ennen minun on suoritettava pari pientä askaretta.

Lue lisää »

baku-by-night

Hengailua Bakussa, osa 2

Kävelymatkan päässä hotelliltani on Bakun vanha kaupunki, joten päätän kuluttaa aikaani sen kapeilla ja sokkeloisilla kujilla etsien samalla paikan, jossa illastaa.

Lue lisää »

gobustan-mutatulivuori

Mutatulivuoria Gobustanissa

Noin 70 kilometrin päässä Bakusta sijaitsevat ja kieltämättä mystiseltä kuulostavat mutatulivuoret ovat toinen pakollinen nähtävyys, jonka olen itselleni Azerbaidzanin matkalle asettanut.

Lue lisää »

azerbaidzan-baku

Helteiset hyvästit Bakulle

Joudun luovuttamaan hotellihuoneeni jo puolilta päivin, mutta juna kohti Georgiaa ja Tbilisiä lähtee vasta puoli yhdeksältä illalla, joten päätän lähteä etsimään varjoisaa penkkiä, jossa lueskella Knausgårdia, sillä 35 asteen lämpötilassa en usko elimistöni oikein muuhun pystyvän.

Lue lisää »