Kirgisia

Kirgisiaan päädyin kiertäessäni Keski-Aasia ystäväni kanssa kesällä 2017. Viisumia maahan eivät suomalaiset alle 60 päivän oleskeluun tarvitse, joten siinä mielessä maa on yksi alueen helpoimmista kohteista.

Muutaman päivän aikana ehdimme tutustua pariin kaupunkiin ja yhteen kansallispuistoon sekä lentää kaupungista toiseen EU:n mustalle listalle joutuneella paikallisen yhtiön kyydissä.

Liikennekulttuurista mieleen on jäänyt myös se, kuinka vielä toistaiseksi suuressa osassa autoja oli ratti väärällä puolella, Kirgisiaan kun oli saatu edullinen tuontierä kyseisiä autoja, joiden käytön lopettamiselle presidentti oli kuitenkin jo asettanut määräajan. Ajokortin puolestaan moni paikallinen kuulemma ostaa autokoulua käymättä.

12-7 kirgisia osh banneriKaasu pohjassa Kirgisiaan

Aamiaista ei muutoin vallan mainion Hudžandin kämppämme hintaan sisälly, joten nautimme eiliseen tapaan tonnikalaleivät, jogurttia ja teetä ennen kuin laitamme kamat kasaan ja pyydämme henkilökuntaa soittamaan meille taksin.

Lue lisää »

13-7 kirgisia osh banneriOsh, kaupunki vuoren juurella

Kaupungin ehdoton vetonaula on kaupungin ylle kohoava Sulaiman-Too vuori, joka on paitsi muinainen pyhä vuori ja silkkitien puolivälin etappi, myös ainoa Unescon maailmanperintökohde, joka sijaitsee kokonaan Kirgisiassa.

Lue lisää »

14-7 kirgisia bishkek banneriPerjantaiksi Biškekiin

Aamupäivällä suuntaamme Oshin lentokentälle, josta tarkoituksemme on matkustaa pääkaupunkiin kirgisialaisen halpalentoyhtiön kyydissä.

Lue lisää »

15-7 kirgisia bishek banneriAla Archan kansallipuistossa

Puoliltapäivin lähdemme hotellin järjestämän kuljettajan kanssa kohti Tian Shanin -vuoristossa sijaitsevaa Ala Archan kansallispuistoa. Matkaa tuonne on Biškekistä vain vaivaiset 40 km, joten ei ole vaikea kuvitella miksi tuo on myös suosittu retkikohde paikallisten keskuudessa.

Lue lisää »

16-7 kazakstan almaty banneriAutokyydillä Almatyyn

Tukeva aamiainen Kirgisian pääkaupungissa Biškekissä sijaitsevassa Rich Hotellissa, kamat kasaan ja vastaanottoon tiedustelemaan miten päästä Kazakstanin puolelle Almatyyn.

Lue lisää »