Tara-kanjonin kautta Kotoriin

EUROOPPA » MONTENEGRO » Tara-kanjonin kautta Kotoriin

Taksi odottaa meitä Ulcinjin vanhan kaupungin sisäänkäynnillä sovitusti puoli kahdeksalta. Bussiasemallakin näyttäisi Podgorican bussi olevan lähdössä kahdeksalta, joten ostamme kahden euron hintaiset liput ja hyppäämme kyytiin. Tunnin päästä olemme perillä pääkaupungissa ja ajamme vielä taksilla Montenegro Hostellille, josta päivän retkemme on määrä startata. Mukaan on näemmä meidän lisäksemme lähdössä yksi suomalainen ja yksi hongkongilainen tyttö. Kipuamme pienehköön Peugeottiin ja vuoriston lähestyessä alkaa pahin hellekin hellittämään.

6-6-montenegro-luostari
Morača-luostarin munkit olivat laittaneet olutkorin jokeen viilentymään.

Ensimmäiset pysähdykset ovat Morača-joen laaksossa sekä samannimisessä luostarissa, jossa minua erityisesti viehättävät varjoisassa katoksessa olutta hörppivät munkit. Korillinen juomaa kun on viilenemässä läheisessä purossa.

6-6-montenegro-solat
Tara-kanjonia.

Seuraavaksi suuntamme kohti Durmitorin kansallispuistoa ja vaikuttavaa Tara-joen kanjonia, joka taitaa olla yksi maailman suurimmista joen muodostamista kanjoneista. Kenties parhaiten tuota Tara-kanjonia pääsee ihastelemaan sen ylittävältä Đurđevića-sillalta.

6-6-tara-canyon-vaijeri
Tara-kanjonin yli voi liukua myös köysirataa pitkin.

Sillan luona olisi Tara-kanjonin yli mahdollista liukua myös köysiradalla, mutta paikalle päästyäni ei ainakaan minulla enää moiseen uskallus riitä, vaikka etukäteen ajatus olikin kieltämättä hieman kiehtonut.

6-6-tara-canyon-silta
Đurđevića-silta on yksi Tara-kanjonin kuuluisimmista kohteista.

Retkemme seuraava pysähdys on järvi nimeltä Crno, eli musta järvi. Kierrämme polkuja pitkin järven ympäri ja hetkittäin sitä saattaisi kuvitella olevansa vaikkapa Suomessa, mutta sitten pilkahtavat jälleen esiin taustalla kohoavat lumihuippuiset vuoret.

6-6-montenegro-lake
Crno-järven ympäri kulkee helppo kävelyreitti.

Hämmentävää on myös se, että polulla meitä vastaan kävelee saksalainen pariskunta, joka oli muutama päivä sitten Albaniassa samalla lautalla kanssamme. Ja lähtiessämme kierroksen jälkeen takaisin autolle, rymistelee metsästä pari mustaa lehmää.

6-6-montenegro-lehma
Lehmiä metsässä, miksipä ei.

Ennen kohti Kotoria lähtöä nautimme vielä kalaillallisen mitä idyllisimmän vuoristomaiseman tarjoavan maalaisravintolan terassilla. Loppumatkan kuljettajamme ajaa melkoista vauhtia ja minä koen parhaaksi ottaa pari hörppyä paikallista luumuviinaa pikkiriikkisestä pullostani. Radiossakin kun soi paikallinen iskelmä.

6-6-montenegro-tauko
Illallinen idyllisellä terassilla ja sitten kohti Kotoria.

Kotorin vanhan kaupungin portilla meitä odottaa Airbnb-vuokraemäntämme, joka johdattaa meidät täpötäysien terassien ohitse majapaikkaamme. Samassa huomaan, että Mestarien liigan finaaliahan siellä katsellaan ja myös asuntomme televisiosta löytyy onneksi oikea kanava vaivatta.

6-6-montenegro-kotor-ilta
Airbnb-asuntomme sijaitsee Kotorin vanhan kaupungin muurien sisäpuolella.

Puoliajalla ehdin vielä hakea muutaman oluenkin läheisestä marketista, mutta siitä huolimatta Juventus Barcelonalle häviää. Pitkän päivän päätteeksi sitä kelpaa painua suihkuun ja nukkumaan, huomenna on aikaa tutustua tarkemmin Kotoriin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s