Herceg Novi, viimeinen etappi

EUROOPPA » MONTENEGRO » Herceg Novi, viimeinen etappi

Reissu lähestyy loppuaan ja on aika laittaa relax-vaihdetta silmään. Aamupäivällä ajamme bussilla Kotorista matkan viimeiseen kohteeseen, joka on rantakaupunki Herceg Novi. Noin 40 km matka taittuu vajaassa tunnissa ja maksaa nelisen euroa. Hyppäämme kyydistä ison tien varrella olevalla asemalla ja lähdemme rinkkoinemme määrätietoisesti talsimaan kohti Google Mapsista tulostamaani sijaintia. Portaat alas rantaa kohden ja siinähän tuo oikea katu jo sattuukin olemaan.

8-6-herceg-novi-terassi
Kyllä se meri terassille näkyy.

Bookingin kautta varaamani Solar Apartments on pieni huoneistohotelli ja kämppämme edustalla olevalle terassillekin meri näkyy joten kuten. Rantaan on satakunta metriä ja tien toisella puolen olevaan minimarkettiin ehkä kymmenen. Jätämme tavarat huoneeseen ja haemme kaupasta lounaaksi sipsejä ja jäätelöä. Kahden litran olut maksaa saman verran kuin kaksi nollakolmosta, joten valinta on sangen helppo.

8-6-herceg-novi-rantakatu
Herceg Novin rantakatua.

Virittelen riippumattoni terassin kaiteeseen ja kipuan kirjani kanssa kyytiin. Vietämme hyvän tovin lämmöstä nauttien ja käymme sitten uimassa. Merivesi on yllättävän lämmintä ja ranta koostuu hiekan sijaan mukavan siloisista pikkukivistä.

8-6-herceg-novi-kaktukset
Kukkivat kaktukset.

Oikeaa ruokaakin sitä alkaa vähitellen kaipaamaan, joten lähdemme kävelemään pitkin rantakatua etsien Tripadvisorin suosittelemaa ”Kolme sitruunapuuta” -ravintolaa. Jalkakäytävän vierellä heinikossa kyyhöttää kilpikonna, joka kameran esiin kaivettuani piiloutuu syvemmällä korsien sekaan. Ravintola löytyy vanhaan kaupunkiin johtavien portaiden varrelta ja osumme paikalle sopivasti ennen varsinaista illallisaikaa.

8-6-herceg-patsas
Kuningas Tvrtko I:n patsas.

Tilaamme aperitiiveiksi aprikoosiarakiat ja pohdimme että ihan sympaattinen pikku rantakaupunkihan tämä tuntuu olevan, ainakin näin pintaraapaisun perusteella. Kulkukoiria ei ainakaan rantakadun lähistöllä näy ja niillä muutamilla kissoillakin, jotka näimme, oli pannat kaulassaan.

8-6-herceg-novi-ravintola
Rakiaryypyt onnistuneelle reissulle, huomenna kotiin.

Huomenna täytyykin lähteä kohti Kannelmäkeä, majapaikamme täti kuskaa meidät Kroatian puolelle, sillä lentomme lähtee Dubrovnikin kentältä neljältä iltapäivällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s