Hengailua Bukarestissa

EUROOPPA » Romania » Hengailua Bukarestissa

Kello on vartin yli kuusi aamulla, kun eilen Moldovasta lähtenyt yöjunamme viimein saapuu huonostin nukutun yön jälkeen Romanian pääkaupungin pohjoiselle Gare De Nord -asemalle. Ajamme metrolla Piața Unirii -aukiolle ja kävelemme viimeiset muutama sata metriä X Hostel Bucharestiin, jossa meidän on tarkoitus viettää reissumme kaksi viimeistä yötä. Alun perin suunnitelmissa oli tosin viettää Bukarestissa kolme yötä, mutta juna-aikataulujen vuoksi jouduimme viettämään yhden ylimääräisen päivän Moldovassa.

2-9-bukarest-katu
Aamuvarhaisella Bukarestin kaduilla on hiljaista.

Hostellilla käy varsin odotetusti ilmi, että huoneeseen pääsemme vasta kahdelta, mutta tavarat voimme sentään jättää jo säilöön. Aamiaista puistossa nauttiessamme iskee minulle matkan ensimmäinen kunnon vatsatauti ja joudumme palaamaan hostellille, jossa aulan wc tulee lähituntien aikana tutuksi.

2-9-bukarest-unirii-bulevardi
Unirii-katu suihkulähteineen vie kohti Parlamenttitaloa.

Aikaa kuluttaaksemme kävelemme Unirii bulevardia pitkin katsastaaksemme kuuluisan Parlamenttitalon, mutta syystä tai toisesta kadun päässä etenemisemme estävät metalliset työmaa-aidat. Oloni on sen verran heikko, kiertoteiden etsimisen sijaan puiston penkki houkuttelee huomattavasti enemmän.

2-9-bukarest-puisto-ja-katu
Väsyneen matkaajan mielestä kello kahteen on ikuisuus. 

Viimein kello tulee kaksi ja sitä pääsee suihkuun ja hetkeksi lepäämään, sillä heiluvassa ja kolisevassa junassa ei tosiaan muutamaa tuntia enempää tullut nukuttua. Neljän aikoihin herätessäni tunnen vointini jo huomattavasti paremmaksi ja siirryn hostellin aulabaarin sohvalle lukemaan loppuun Paasilinnan Jäniksen vuoden ja hörpin samalla talon tervetuliaislahjaksi tarjoaman tuopin. Hostellista löytyisi myös sauna, mutta paikalla olevan suomalaisen työntekijän mukaan se on tällä hetkellä rikki. En siis saa uutta saunaa listalleni tälläkään reissulla.

2-9-bukarest-kaljalla
Vanhan kaupungin kujilta ei terasseja puutu.

Kuuteen mennessä Jaakkokin on herännyt uudelleen tähän keskiviikkoon ja lähdemme kiertelemään Centru Vechin eli Bukarestin vanhan kaupungin katuja. Jos aamuvarhaisella oli kaduilla yllättävän hiljaista, niin näillä kapeilla kujilla kyllä riittää hälinää. Lukuisten kahviloiden ja baarien lisäksi vastaan tulee myös hämmentävä Finnish-niminen baari, jonka valtavien lasiseinien läpi erotan neonvalojen värjäämään patteriston Finlandia Vodka -pulloja. Tuon kammotuksen sijaan päädymme paikallisen pubin terasille mukaville tuoleille nauttimaan parit tuopit ja siirrymme sitten läheiseen ravintolaan syömään. Tukevan illallisen jälkeen katsomme parhaaksi palata hostellin baariin, jonka terassikin on vielä pari tuntia avoinna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s