Päiväretki Herăstrău-puistoon

EUROOPPA » Romania » Päiväretki Herăstrău-puistoon

On torstai ja matkamme viimeinen päivä, joten päätämme kuluttaa sen rennosti puistossa lueskellen. Kartalta löytyykin Bukarestin pohjoisosissa sijaitseva Herăstrău-puisto, joka on rakennettu samannimisen järven ympärille. Ensimmäiseksi suuntaamme kuitenkin lähistöllä sijaitsevaan Anthony Frost -kirjakauppaan, josta ostan kotiin hyllyntäytteeksi niin William S. Burroughsia kuin Mark Twainiakin.

3-9-bukarest-kirjakauppaan
Bukarestin leveillä kaduilla ei tarvitse värjötellä varjossa.

Päivä on kuuma eikä leveiltä kaduilta liiaksi varjoa löydy, joten sopivan tilaisuuden tullen pysähdymme vehreiden puiden kätköstä löytyvälle terassille Campari-tuoremehulle ja oluelle. Kun olemme kävelleet vahingossa ensimmäisen metroaseman ohitse, alkaa vähitellen tuntua siltä, että kyllähän tuon koko kuuden kilometrin matkaan puistoon voi vallan hyvin kävelläkin. Maan alta kun ei kuitenkaan edes mitään näe ja vaikuttavia rakennuksia katujen varrelta tuntuu löytyvän.

3-9-bukarest-rakennus.jpg
Ateneul Român -konserttisali.

Herăstrău-puiston kujien varrella on pieniä kioskeja, joissa myydään jäätelön ja pienten sipsipussien lisäksi myös kylmää olutta, joten nappaamme heti ensimmäisestä yhdet ja siirrymme varjoisalle penkille lepuuttamaan jalkoja.

3-9-bukarest-patsas
Lentäjille omistettu patsas Aviatorilor-kadulla.

Auringon siirtyessä ja oluen pullossa ehtyessä, kävelemme syvemmälle puistoon ja toistamme kuvion uuden kioskin ja penkin voimin. Puistosta löytyy myös Hard Rock Cafe, jonne lähdemme burgereille illan alkaessa hämärtyä.

3-9-bukarest-puisto
Herăstrău-puiston varjoissa.

Lento takaisin Suomeen lähtee 3.50 aamuyöllä, joten ajamme puistosta metrolla takaisin hostellille, nappaamme matkatavarat mukaan ja suuntaamme illan viimeisellä bussivuorolla kentälle kuluttamaan reissun viimeiset tunnit.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s