Fort Lauderdale, Amerikan venetsia

POHJOIS-AMERIKKA » USA » Fort Lauderdale, Amerikan venetsia

Aikaerosta johtuen kello on vasta kuusi tiistaiaamuna, kun ensimmäisen kerran raotan silmiäni. Nukun väkisin tunnin lisää ja istahdan sitten olohuoneen valtavalle sohvalle katselemaan, kuinka takapihan yksinäinen palmu roikuttaa puolittain kuivaneita lehtiään aamun tuulessa. Taivaasta on vaikea sanoa, onko se pilvinen vai ei. Haen keittiöstä ruokatarpeet ja laitan Jennin puhelimen latautumaan vapaana lojumaan laturiin. Päivän ohjelmalistalla on adapterin hankinta ja Fort Lauderdaleen tutustuminen.

fort-lauderdale-beach.jpg
Fort Lauderdale Beach.

Aamiaisen jälkeen Jenni hyppää Nissanin rattiin ja minä navigoin Google Mapsista tulostamani kuvan avulla meidän Fort Lauderdalen rannalle. Kyllähän tuossa suomalainen kesätunnelmaan pääsee jo pelkästään hiekkarannalla tallailemalla. Uimaan tuolla ei ole kyllä asiaa ja eipä näy kukaan muukaan veteen uskaltautuneen.

fort-lauderdale-canal.jpg
Amerikan Venetsiaa.

Jätämme auton parkkiin ja lähdemme kävelemään pitkin Las Olas Boulevardia Amerikan Venetsiaksikin kutsutun Fort Lauderdalen kanavia ja niiden varsien ökytaloja huvijahteineen. Siellä täällä kanavien rannoilla on myös kyltein suojelluiksi merkittyjä mangrovepusikoita.

fort-lauderdale.jpg
Seven Isles, Fort Lauderdale.

Pysähdymme haukkaamaan minilounaan pienen ravintolan terassille. Grillattua artisokkaa sekä ”sliders”, joiden havaitsemme olevan erinomaisia pikkuhampurilaisia. Ja koska minulla on kuski matkassa, tilaan myös tuopillisen paikallista käsityöläisalea.

fort-lauderdale-pelikaani-lisko.jpg
Eläinystäviä Seabreeze Boulevardin ja Las Olas Boulevardin risteyksessä.

Hiljaisen pääkadun varrella viihtyvät myös pelikaanit, jotka päästävät kuvaamaan itseään yllättävän läheltä. Harmikseni en löydä taskuistani mitään tarjottavaa parhaalle mallille. Viereisestä pusikosta pilkottaa puolestaan liskon pää.

sawgrass-mills.jpg
Karttojen vannoutuneena ystävänä nappaan hätäisesti kuvan Sawgrass Millsin pohjakuvasta, mutta joudun jo ensivilkaisulla toteamaan, että eihän tuosta mitään selvää saa.

Palaamme takaisin Sunriseen ja suuntamme Sawgrass Mills -kompleksiin, valtavaan merkkiliikkeiden muodostamaan ostoshelv… keskukseen. Jenni saa kauan kaipaamansa aurinkolasit ja minäkin sorrun lopulta ostamaan muutaman Conversen T-paidan. Ja löytyyhän tuolta myös se adapteri pistorasioita varten.

walmart-ostokset
Illallistarpeet jenkkityyliin.

Kotimatkalla pysähdymme vielä jättimäiseen Walmartiin, josta hankimme maan tavoille uskollisina pizzaa, sipsejä, suklaata, olutta, viiniä, Coca-Colaa sekä Ben & Jerry’s Belgian Ale (!) -jäätelöä. Tuhdin illallisen jälkeen tekeekin todella tiukkaa pysytellä hereillä edes iltayhdeksään asti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s