Päiväretki Miami Beachiin

POHJOIS-AMERIKKA » USA » Päiväretki Miami Beachiin

Sunnuntain ja ystävänpäivän kunniaksi päätämme poiketa Miami Beachissa, jonne matkaa Sunrisesta kertyy reilut 50 km. On minun vuoroni ajaa ja perille päästyämme kurvailen saaren eteläkärjestä löytyvälle maksulliselle parkkipaikalla. Hinta on tutut 20 dollaria, mutta pysyypähän ainakin vuokra-auto tallessa.

miami-beach-aallot.jpg
Edes Miami Beach ei houkuttele uimaan.

Mitään sen kummempaa ohjelmaa ei meillä päivälle ole, joten kävelemme pitkin rantakatua ihmetellen loistohotelleja ja hiekkarantaa värikkäine koppeineen, joiden katoilla liehuu punaisia ja violetteja lippuja. Ilmeisesti aallokko on niin kova, että vain surffareilla on asiaa mereen.

miami-beach-koppi.jpg
Mutta missä on Hasselhoff?

Miami Beachin Art Deco -alueen tyylikkäät rakennukset ovat kieltämättä tyylikkäitä poikkeuksia maisemassa, mutta niiden edustat on kansoitettu terasseilla, joiden läpi kävellessä vaaditaan tiettyä mielenlujuutta kolmen eri biisen jumputtaessa kilpaa ja sisäänheittäjien esittäessä tarjouksiaan. Siirrymme melko nopeasti pääkadun rauhaan ja poikkeamme pieneen supermarkettiin, josta saa niin jäätelöä kuin uudet aurinkolasit kajakkiretkellä rikkomieni tilalle.

miami-beach-dali.jpg
Delanon Dali ja rantakadun reissaaja.

Lopulta kävelemme aina Delano-hotellille asti, jonka näyttävää aulaan voi kuka tahansa piipahtaa ihastelemaan. Itseäni miellyttää se, että tuolta löytyy myös Salvador Dalin kolmijalkainen Leda-tuoli. Kävelemme rantaa myöden takaisin autolle ja taivaalla pörrää jatkuvasti pienkoneita, jotka vetävät perässään mainosviirejä. Kai tuostakin näkyvyydestä joku jotain maksaa.

miami-beach-mainosviiri
Kuvaa on hankala ottaa niin, ettei taustalla liitäisi yhtä tai useampaa mainosviiriä.

Rantabulevardin päässä on aallonmurtaja, jonka päällä käymme kääntymässä ennen kuin suuntaamme puiston läpi takaisin parkkipaikalle. Tarkoituksenamme on syödä illallista Coconut Grovessa, mutta paikalle päästyämme käy ilmi, että parhaillaan on käynnissä Coconut Grove Arts Festival ja joka paikka on tupaten täynnä. Paikalliset asukkaat ovat jopa valjastaneet etupihojaan maksullisiksi parkkipaikoiksi.

miami-beach-lokit.jpg
Lokkien kirkunakin on miellyttävämpää kuultavaa kuin terassien hullunmylly.

Niinpä köröttelemme ruuhkaisan alueen läpi takaisin valtatielle ja suuntamme kohti Sunrisea. Lähiostarin thaimaalainen ravintola osoittautuukin sekä todella suosituksi että varsin hyväksi valinnaksi. Tilaamme take away -annokset, joita odotellessamme haemme naapurin Walmartista viiniä, litran pullot Sol-olutta sekä Ben & Jerry’s -pistaasijäätelöä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s