Perjantaibissellä CERNissä

EUROOPPA » SVEITSI » Perjantaibissellä CERNissä

Alkumatka Frutigenista Geneveen sujuu sateisissa tunnelmissa, mutta Bernin jälkeen sää alkaa kirkastumaan. Maps.me-sovellus ei taida olla se paras vaihtoehto navigaattoriksi, sillä joko sen ”slight left” -huudahdukset ovat liian ajoissa tai myöhässä, tai sitten ne tarkoittavat kääntymistä tai liittymästä suoraan jatkamista. Lopulta olemme ajautua miltei Ranskan puolelle, ennen kuin löydämme oikean kadun ja pienen valkoisen omakotitalon, jossa suomalaiset tuttumme asuvat ja josta saamme myös yösijan ennen kuin jatkamme oikeasti kohti Ranskaa.

geneve-kupoli.jpg
CERNin The Globe of Science and Innovation -näyttelytilaan pääsee vapaasti tutustumaan.

Palautettuamme vuokra-auton lentokentälle suuntaamme Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskukseen eli CERNiin, jossa tuttavamme työskentelee ja jonne muutoin ei pääsyä olisikaan. Illastamme paikan työpaikkaruokalassa, josta löytyy myös oma oluthana. Tuoppi irtooa neljällä eurolla, kun se keskustan ravintoloissa maksaisi kympin. Niinpä jäämme olutkannun kanssa terassille istuskelemaan, kuten näyttää tekevän myös yllättävän moni työpäivänsä päättänyt CERNiläinenkin.

geneve-jardin-anglais.jpg
Jardin Anglais -puiston suihkulähde ei aivan vedä vertoja Genevejärven virkaveljelleen.

Illan päätteeksi ajamme vielä raitiovaunulla keskustaan ja käymme Genevejärven rantapuiston kahvilassa juomassa yhdet mainitun hintaiset tuopit. 140 metriä korkea Jet d’Eau -suihkulähde sen sijaan on suljettu ja näin käy kuulemma ainoastaan kun on todella kova tuuli tai pakkasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s