EUROOPPA » RANSKA » Lauantai-ilta sateisessa Nizzassa
EasyJetin lento Genevestä Nizzaan lähtee kolmelta iltapäivällä, joten ehdimme vielä pikaisesti käväistä Geneven vanhassa kaupungissa ja Genevenjärven rannalla ihmettelemässä eilen suljettuna ollutta, mutta tänään jälleen suihkuavaa vesipatsasta. Lentokentällä odottaakin melkoinen sirkus, mitä tietysti muutaman kympin hintaisia lentoja tarjoavalta yhtiöltä voi odottaakin. Lopulta kuulutusten innoittamina kiilaamme niin matkatavara- kuin turvatarkastusjonojen kärkeen ja ehdimme kuin ehdimmekin portille viimeminuutilla.

5o minuutin lennon jälkeen olemme sateisessa Nizzassa ja bussia keskustaan odotellessa ehtii sopivasti kastua kenkiä myöten. Tottuneena budjettireissaajana olen varannut meille yhtä kaupungissa viettämäämme yötä varten sänkypaikat hostellista kuuden hengen huoneesta, mutta vasta perille päästyämme tämä totuus valkenee Jennille, joka ei lämpene ajatukselle lainkaan. Lopulta marssin alas vastaanottoon tiedustelemaan, josko meille löytyisi vielä oma huone, johon voisimme varauksen päivittää. Ja löytyyhän tuollainen, omalla kylpyhuoneella ja parvekkeella ja kaiken lisäksi ilman lisämaksua!

Vaihdettuamme kuivaa ylle lähdemme ulos kävelemään ennen kuin hämärä laskeutuu. Sade on loppunut, mutta pilvisen ja kolean sään vuoksi autiolla rantakadulla ei ole kuin triathlonistien polkupyöriä parkissa, sillä jonkinlainen kilpailun tuolla on joko juuri loppunut tai pian alkamassa.

Kiertelemme aikamma vanhan kaupungin kapeilla kujilla ihastellen ravintoloiden syttyviä valoja ja katusoittajien svengailua. Place Vieille -aukiolta löydämme pienen baarin, jonka terassilla nautimme juomat. Jenni saa vihdoin Aperol Spritzinsä ja minä nappaan tyyriin paikallisen pullo-oluen.

Kadun toiselta puolen taasen paikallistamme Le Choucas -niminen fondueravintola, johon siirrymme illalliselle. Minä olen aina kuvitellut, että tuolla dippaillaan vain leipäpaloja sulaan juustoon, mutta sen lisäksi listalta löytyy mm. raakaa naudanlihaa, jota saa kypsytellä kiehuvan kuumassa öljyssä ja nauttia erilaisten majoneesien ja kastikkeiden kanssa. Kylkeen vielä litran kannu talon punaviiniä ja kyllähän tuosta kehkeytyy kaiketi yksi parhaista kokonaisuuksista koskaan.

Takaisin majapaikkaan kävellessämme huomaan, että Massena-aukiolla ovat jo kisakatsomot valmiina kohta alkavia jalkapallon EM-kisoja varten. Huoneessa yritän juoda vielä yhden Kronenbourgin, mutta väsymys vie voiton ennen kuin tölkin pohja ehtii tulla vastaan.