Andorra La Vellasta Biarritziin

EUROOPPA » ANDORRA / RANSKA » Andorra La Vellasta Biarritziin

Tiistaiaamuna paistaa sentään Andorran La Vellassakin aurinko, joten avaan Airbnb-huoneemme ikkunan, jotta voimme syödä aamiaisen sängynlaidalla kaupunkia ympäröivää vuoristoa katsellen. Maps.me-karttasovelluksen eilisten sekoilujen johdosta katson parhaan reitin Biarritziin Google Mapsista ja asettelen sitten sovellukseen välietappeja, joiden mukaan suunnistaa noin 400 kilometrin päässä odottavaan ranskalaiseen rannikkokaupunkiin, jossa meidän on tarkoitus yöpyä ennen kuin otamme yöjunan kohti Portugalia.

andorra-la-vellassa.jpg
Dalin pronssiveistos Nobility of Time Andorra La Vellassa.

Kaupunkia halkovan Gran Valira -joen varrella sijaitsevalta Plaça de la Rotonda -aukiolta löytyy Salvador Dalin pronssiveistos Nobility of Time ja koska olen jopa tatuoinut herran tuotantoa iholleni, niin onhan tuo käytävä katsastamassa.

andorra
Pyreneiden vuoristo on ehdottomasti Andorran parasta antia.

Andorra tunnetaan myös verovapaista ostoksistaan ja koska Jennillä on jollekin kosmetiikkamyymälän tarjoamalle hyödykkeelle tarvetta, avautuu hänelle oiva tilaisuus paikata meikkipussin puutteet. Kuitti ostoksesta pitäisi ilmesti rajanylitystä varten säilyttää, mutta tuostahan selviää sillä että heittää sekä kuitin että alkuperäisen pakkauksen heti kadulla lähimpään roskikseen.

biarritziin-matkalla.jpg
Hiljainen kylänraitti, jälleen yksi navigaattorin järjestämä yllätys.

Tankki täyteen Andorran edullista polttoainetta, alas vuoristosta ja takaisin kohti Ranskaa. Mielestäni fiksusti asettamistani välietapeista huolimatta navigaattorisovellukseni ajattaa meitä taas teille tietymättömille läpi Ranskan hiljaisen maaseudun ja pikkukylien. Toisaalta koska meillä ei mikään kiire ole, niin mikäs tuossa on idyllistä maisemaa ihastellessa.

biarritz-koira.jpg
Biarritz toivottaa meidät monin tavoin tervetulleeksi.

Viimeiset 250 kilometriä ovatkin sitten suoraviivaista moottoritietä ja vähitellen saan Corsankin piiskattua 130 kilometrin tuntivauhtiin. Perille Biarritziin päästyämme palautamme hyvin palvelleen vuokra-automme lentokentälle ja ajamme bussilla rautatieasemalle, josta Airbnb-emäntämme lupaa tulla hakemaan miedät autolla, vaikka kohta osoittautuukin, että matkaa majapaikkaamme on vain noin kilometri.

biarritz-katu.jpg
Iltakävelyllä Biarritzissa.

Meille on varattu oma pieni huone tyylikkäästä kivitalosta, jossa isäntäperhe asuu itsekin kahden tyttärensä ja koiransa kanssa. Noin nelikymppinen pariskunta puhuu meille ranskaa muutamalla englanniksi lausutulla sanalla höystettynä ja me vastailen englanniksi ja silloin tällöin hyväksyvästi nyökkäillen. Yritän tiedustella olisiko lähistöllä kenties jonkinlaista kauppaa, sillä Carcassonnesta ostamani oluet ovat autoilun lomassa pahasti lämmenneet. Ihan naapurustosta sellaista ei kuulemma löydy ja kohta meidät ohjataankin jo terassille istumaan ja eteemme pöydälle ilmestyy kuin ajatuksen voimalla kylmät oluet ja perunalastuja.

biarritz-sunset
Aurinko ei laske sun selkäsi, vaan Atlantin taa.

Ennen kuin ilta alkaa hämärtyä, lähdemme kävelemään kohti noin 3 km päässä sijaitsevaa Atlantin rannikkoa ja kaupungin keskustaa. Ehdimme perille juuri sopivasti, kun horisontti haukkaa tulipunaiseksi palloksi muuttuneen auringon. Biarritzissa on tavallisesti etenkin surffareiden suosiossa, mutta tällä hetkellä kaupungissa näyttää olevan käynnissä jonkinlainen motoristien kokoontumisajo, sillä pari ensimmäistä vastaamme tulevaa ravintolaa on terassia myöten täynnä nahka- ja farkkuliivistä karvanaamaa. Myös kaduilla pärinää riittää.

biarritz-by-night.jpg
Öinen Biarritz.

Kohta löydämme kuitenkin ravintolan, jonka terasilla on kahden hengen pöytä sopivasti vapaana. Olen koko päivän haaveillut axoasta eli paikallisesta lihamuhennoksesta, mutta tuota ei näytä listalta löytyvän. Niinpä tilaamme pullon viiniä sekä isot kimpaleet grillattua nautaa gorgonzolakastikkeessa. Hyvän aterian jälkeen kävelemme takaisin majapaikkaan mukavan viileässä illassa nauttien ajatuksesta, että huomenna ei tarvitse jatkaa matkaa heti aamusta eikä lainkaan ajaa autoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s