Porton vanha kaupunki ja NOS Primavera Sound, päivä 2

EUROOPPA » PORTUGALI » Porton vanha kaupunki ja NOS Primavera Sound, päivä 2

Ensimmäinen aamu tällä reissulla, kun sitä saa nukkua niin pitkään kuin siltä tuntuu. Vihdoin jalkeille kömmittyämme lähdemme katsastamaan Porton vanhan kaupungin. Viiden kilometrin kävely osoittautuu kuitenkin liian kovaksi urakaksi, etenkin kun tiedossa on vielä illalla aimo annos seisoskelua festivaalikentällä, joten ajamme jälkimmäisen puolikkaan matkasta bussilla.

porto-vanha-kaupunki
Porton vanha kaupunki ihastuttaa kapeilla kujillaan.

Etukäteen olen kuullut, että Porton vanha kaupunki on tunnettu kapeista kujistaan ja mäkisistä kaduistaan. Ja paikalle päästyämme voin todeta, että eipä tuo mikään ihme ole. Erään tällaisen kadun varrella osumme pieneen käsityöläispuotiin, josta ostan itselleni kissa-aiheisen T-paidan. Kuuluisan Livraria Lello -kirjakaupan käymme katsastamassa vain ulkopuolelta, sillä minä en suostu maksamaan pääsymaksua päästäkseni kauppaan, oli tuo sitten miten arkitehtuurisesti vaikuttava tahansa.

porto-katu.jpg
Portosta löytyy myös yllättävän mäkistä maastoa.

Lounaalle suuntamme Duoro-joen rannan tuntumaan. Valitsemme pienen kävelykadun varrelta ensimmäisen ravintolan, jonka edustalla on vapaa pöytä ja istumme alas. Ruokalistat ovatkin sitten vain portugaliksi, joten päädymme arvaamaan päivän erikoisista itsellemme annokset. Pian Jennille kannetaankin mustekalan lonkeroita ja minulle paikallisesta suolakalasta tehtyä kiusausta. Vallan syötäviä molemmat ruokalajit.

porto-portaikko
Porton portaikossa.

Sää on hieman eilistä aurinkoisempi, joten nappaamme jälkiruoaksi jäätelöt pienestä rantakadun kioskista. Istumme hetken ihastelemassa valtavaa Dom Luís I -siltaa, värikkäitä taloja ja nuorukaisten breakdance-esitystä, johon lähtee mukaan myös ex tempore paikalle sattunut lähes hampaaton, mutta yllättävän notkea ukko.

porto-rantakatu.jpg
Ribeira-aukiota reunustavat värikkäät talot.

Bussikorttien lataaminen osoittautuukin Portugalin kansallispäivästä johtuen hieman haastavammaksi tehtäväksi ja joudumme lopulta kävelemään aina São Benton asemalle asti. Sitten onkin aika vähitellen lähteä kohti NOS Primavera Soundin perjantaita. Juhlapäivä selittää varmasti myös sen, miksi väkeä on niinkin paljon liikkeellä.

porto-primavera-piknik.jpg
Brian Wilsonin tähdittämä piknik NOS Primavera Sound festivaaleilla.

Jalkapallon EM-kisojen avausottelu jää näkemättä, mutta sen sijaan istumme nurmikolla Brian Wilsonin soittaessa läpi Pet Sounds -klassikon.

porto-nos-primavera.jpg
PJ Harvey esittää paljon uuden The Hope Six Demolition Project albuminsa materiaalia.

Illan ehdottoman kohokohdan tarjoaa erinomaisen keikan soittava PJ Harvey puhallinorkestereineen kaikkineen. Viimeiset esiintyjät aloittavat aikataulun mukaan tänäänkin (tai siis huomenna) joskus neljän pintaan, mutta puolenyön jälkeen alamme vähitellen valua kohti majapaikkaamme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s