EM-jalkapalloa ja vielä kerran NOS Primavera Sound

EUROOPPA » PORTUGALI » EM-jalkapalloa ja vielä kerran NOS Primavera Sound

Olen aina kuvitellut Portugalin olevan jalkapallomaa henkeen ja vereen, mutta EM-kisoja näyttävän baarin löytäminen tuottaa yllättävän paljon päänvaivaa. Lounaan jälkeen vastaan tulee kuitenkin pieni kahvila, jonka seinällä roikkuvassa televisiossa näyttää pyörivän Albania-Sveitsi. Katselen pelin loppuun ja nautin pari olutta. Jennille ostan Coca-Colan ja laskun loppusummaksi tulee 3,4 €.

porto-jenni.jpg
Lauantaina paistaa Portossakin aurinko.

Ennen kuin palaamme asunnolle käymme vielä rannalla kävelemässä ja nauttimassa auringonpaisteesta. Lähimarketissa ei myyty jäätelöjä kuin kuuden kappaleen pakkauksissa ja syötyämme molemmat kaksi puikkoa, lahjoitamme ylijääneet rannalle matkalla olevalle lapsiperheelle. Jenni menee päiväunille ja minä katselen läppäriltä seuraavan ottelun EM-jalkapalloa. Sitten alkaakin olla taas aika lähteä kohti festivaalialuetta. Aurinko on juuri laskemassa mereen Fort of São Francisco do Queijon takana, kun saavumme perille.

porto-linnoitus
Aurinko laskee ja festivaali-ilta alkaa.

Illan aloittaa loistava Battles, jonka hypnoottinen instrumentaalitykitys sopii olotilaan vallan mainiosti. Drive Like Jehu ei puolestaan valitettavasti lunasta odotuksia ja kenties tuo comeback olisi kannattanut suosiolla jättää tekemättä.

porto-primavera-battles
Battles on asian ytimessä.

Unsane jyrää puolityhjässä teltassa yllättävän vakuuttavasti ja koko festivaalin kruunaa aina yhtä tyhjentävän suvereeni Shellac. Basisti Bob Weston käy ennen keikkaa jututtamassa meitä muutamia eturivissä seisoskelevia ja ihmettelee miksi paikalla on hänen mukaansa vain kolmekymmentä ihmistä. Soiton alkaessa väkeä on kuitenkin jo kiitettävästi.

porto-primavera-alue
NOS Primavera Sound osoittautuu tunnelmaltaan todella miellyttäväksi juhlaksi.

Puoli kolmelta yöllä bussilla kohti majapaikkaa. Herätyskello soi puoli yhdeksältä ja on tullut aika päättää tämä Euroopan turnee ja lentää kotiin.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s