Hengailua Bakussa, osa 1

EUROOPPA » AZERBAIDZAN » Hengailua Bakussa osa 1

Yanar Dağilta palattuani päätän käväistä hotellilla lepuuttamassa hieman jalkojani, mutta sitä ennen minun on suoritettava pari pientä askaretta. Nimittäin ostettava ylihuomiselle lippu Tbilisiin Georgiaan menevään yöjunaan, napattava itsestäni kuva Azerbaidzanin lipun kanssa ja löydettävä jonkinlainen kioski tai kauppa, josta saa kylmää olutta.

hengailua-4.jpg
Jafar Jabbarlin patsas rautatieaseman edustalla.

Rautatieaseman seutu näyttää lähinnä isolta rakennustyömaalta, jonka läpi käveltyäni löydän raiteiden sivustalta kuitenkin hiljaisen matalan puurakennuksen, joka osoittautuu varsinaiseksi asemarakennukseksi. Ottaa aikansa, ennen kuin löydämme lipunmyyjän kanssa venäjän, englannin ja elekielen sekoituksen, jota molemmat ymmärrämme. Tai sitten hänen on vain vaikea käsittää, että tämännäköinen kaveri ostaa tuosta noin vain kalleimman eli ykkösluokan makuupaikkalipun. Hintaa kun tuolle tulee noin 60 € ja paljon vaihtoehtoja olisi tarjolla, mutta mieluummin nukun hyvin kahden hengen hytissä kuin valvon jossain muualla.

baku-bulvar
Helteen hiljentämä Bakun rantabulevardi. Taustalla Flame Towers.

Bakun valtava rantabulevardi eli Bulvar on keskellä päivää täysin autio. Ainoastaan puiston viheralueilla hiljakseen sihisevät kastelulaitteet koettavat taistella polttavan auringon aiheuttamaa kuumuutta vastaan. Hieman etäämmällä liehuu Azerbaidzanin lippu, jonka edustalle kävelen nappaamaan jo tavaksi muodostuneen pönötyskuvan. Jos yksin matkustamisesta jotain huonoja puolia haluaa etsiä, niin kännykkä täytyy viritellä vaikkapa sitten roskiksen päälle, jotta pääsee itse kuvaan, sillä minkäänlaisiin keppeihin en suinkaan aio koskea pitkällä tikullakaan (sic).

bulvar-park
Rantakadun lisäksi Bulvariin kuuluu myös jättimäinen puisto.

Kauempana Kaspianmeren aalloista kohoaa esiin vuoden 2012 Euroviisuja varten rakennettu Crystal Hall sekä sen lähistöllä hillittömän kokoisessa lipputangossa liehuva jättimäinen lippu. Itse asiassa tuo vuonna 2010 pystytetty tanko on 162 metriä korkea ja itse lippu kooltaan peräti 70 x 35 m. Maailman korkeimman lipputangon ennätys piti kuitenkin vain reilut puoli vuotta, kun Tadžikistanissa päätettiin pistää vieläkin paremmaksi.

hengailua-2
Rantakadulla vuodesta toiseen viihtyvän kalastajan taustalla Crystal Hall sekä jättimäinen lipputanko.

Huomaan kuitenkin oluiden vielä loistavan poissaolollaan, joten korjaan asian matkalla hotellille nappaamalla pienestä kulmakaupasta mukaan halvan kahden litran pullon paikallista panimotuotetta. Kaikeksi onneksi hotellilta löytyy asukkaiden yhteiskäyttöön tarkoitettu jääkaappi, jonne jemmaan arteeni ja painun suihkuun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s