Etoshasta Swakopmundiin

AFRIKKA » NAMIBIA » Etoshasta Swakopmundiin

Tiistain olemme jo etukäteen aikatauluttaneet ajopäiväksi, sillä tarkoitus on siirtyä Etoshan kansallispuistosta Atlantin rannikolla Namib-aavikon laidalla sijaitsevaan Swakopmundiin. Kelloi soi kuudelta ja leirin ravintolassa syödyn aamiaisen jälkeen olemme valmiina lähtöön, kun portit aamun kajastaessa aukeavat. Toyotan tankin olemme täyttäneet eilen valmiiksi, sillä leiristä löytyy myös oma huoltoasema.

swakopmund-etosha-savanni.jpg
Etoshan ruohotasangoilla on hiljaista, vaikka olemme hyvissä ajoin liikkeellä.

Ensimmäiset sata kilometriä kiertelemme vielä Etoshan sorateillä, mutta vastaan ei enää uusia eläimiä tule. Iso kudu seisoskelee tien varrella ja yksinäinen sakaali jolkottelee jonkin matkaa edellämme.

etosha-kudu
Rhino Drive ei edelleenkään tarjoa sarvikuonoja, mutta kudun sentään bongaamme.

Navigaattori ehdottaa meille M63-soratietä Outjosta eteenpäin, mutta nopealla vilkaisulla selviää, että myös B1-tietä pääsee C33-tielle, jolle yritämme päästä. Kirjaimet kertovat käsittääkseni teiden laadusta jotain ja mitä kauempana aakkosten alkupäästä ollaan, sitä pienempi juntu on kyseessä. Risteyksen ohittaessamme huomaan tosin, että satasta tuolla sorapätkälläkin saisi liikennemerkin mukaan ajaa, mutta pitäydyn silti mieluummin mahdollisimman pitkään asfaltilla.

swakopmund-omaruru-kaffestubbe
Omarurun Kaffeestube tarjoaa hyvät puitteet tauolle.

Valtaosa päivästä onkin sitten istumista ja suoran tien tuijottamista. Omarurussa pysähdymme haukkaamaan kevyen lounaan idyllisessä Kaffeestubessa ja yritän etsiä Airbnb-vuokranantajamme numeroa voidakseni ilmoittaa hänelle aikataulustamme.

swakopmund-omaruru-wronsky-house.jpg
Wronsky Haus, jossa myös kahvila sijaitsee.

Ilmeisesti olen unohtanut tallentaa numeron kännykkääni, eikä tuota myöskään tulostamastani lapusta löydy. Kahvilan wifi on tietenkin epäkunnossa, joten yritän päästä mobiilidatalla Airbnb:n sivuille, mutta en pääse Googlea pidemmälle kun saan jo tekstiviestin, joka kertoo 50 € datarajan tulleen vastaan.

swakopmundiin-matkalla
Spitzkoppen vuoret kohoavat keskellä autiomaata.

Viimein hieman ennen iltaseitsemää olemme perillä Swakopmundissa ja löydämme myös oikein osoitteen ja sen läheltä supermarketin, josta päätämme hakea aamiaistarvikkeet ja muutamat oluet ennen kuin alkoholin myynti loppuu.

swakopmund-tie
Hyväkuntoiselta näyttävä tie sisältää yllättävän isoja koloja, joten tarkkana saa olla jatkuvasti.

Peltsin vuoro uhrata oma mobiilidatansa ja näin meillä on myös puhelinnumero ja pääsemme kirjautumaan sisään. Isäntäperhe asuu ilmeisesti samassa rakennuskompleksissa ja meille on varattuna melkoinen yhden huoneen kattolukaali valtavalla kylpyhuoneella ja terassilla. Alle kaksikymppiä per pää taisi tämäkin luukku yöltä kustantaa.

swakopmund-sunset.jpg
Swakopmundin ilta hämärtyy juuri kun ehdimme majapaikkamme terassille.

Koska olemme eläneet koko päivän taas suklaapatukoilla, rusinoilla ja vastaavilla matkaeväillä, alan selata matkaoppaasta kaupungin ravintoloita. Noitahan kyllä löytyy, mutta kaikki näyttävät sulkevan ainakin keittiönsä jo puoli kymmeneltä ja kello tulee kohta yhdeksän. Jääkaapin ovessa on Pelle-nimisen ilmeisen epävirallisen taksikuskin numero, joten suoritamme pikaisen lähdön. Pelle ihmettelee miten voimme olla näin myöhään liikenteessä ja kaahaa kohti keskustaa kolmioista ja hidastetöyssyistä välittämättä.

swakopmund-kuckis-pub.jpg
Ruokaa, vihdoinkin.

Perillä Kücki’s Pubissa hän astelee edellämme sisään ja tekee muutaman anovan eleen henkilökunnan suuntaan. Saamme pöydän ja kehotuksen Pelleltä pyytää baarimikkoa soittamaan hänelle, kun haluamme takaisin majapaikkaamme. Myös maksun voimme suorittaa vasta paluumatkalla. Melko simppeli kala-annos ranskalaisilla maistuu pitkän päivän päätteeksi erinomaiselta ja eipä kylmässä tuopissakaan valittamista ole. Pellen kyyditessä meidät takasin maksamme pyydetyn 140 Namibian dollarin sijaan 300, mikä tekee vajaat kuusi euroa per pää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s