Vielä kerran tien päälle

AFRIKKA » NAMIBIA » Vielä kerran tien päälle

Lauantain ohjelmaksi jää siirtyminen Rostock Ritz Desert Lodgesta Windhoekiin Hosea Kutakon lentokentälle, josta KLM:n lento Amsterdamin kautta Helsinkiin lähtee kello 17.

aamupala.jpg
Aamiainen Rostotck Ritz Desert Lodgessa ja matkaan.

Etäisyyttä on 260 km, mutta varaamme matkaan hyvin aikaan, sillä tie näyttäisi olevan C26 ja sehän tarkoittaa mitä todennäköisimmin soraa, kiviä ja kuoppia.

rostock-ritz-portti
Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, vaikka sijaitseekin kirjaimellisesti keskellä ei mitään.

Tie ei tosiaan ole ainakaan parempi, mitä olemme aikaisemmin ajaneet. Tässä tapauksessa nimittäin osoittautuu, että pakettiin kuuluu myös yhden vuoriston ylittäminen ja tie kohoaakin parhaimmillaan lähes kahteen kilometriin. Välillä ylitämme notkojen pohjalla olevia kuivaneita joen uomia, joten kuski saa kyllä koko ajan olla tarkkana.

vuoristotie-windhoekiin2.jpg
Yhtäkkiä olemme lähes kahden kilometrin korkeudessa.

Viimeisen sadan kilometrin ajan on eteneminen jo hieman helpompaa punaisen soratien halkoessa vehreää maisemaa. Parilla sillalla istuskelee lauma paviaaneja ikään kuin vartiossa, mutta paikalle ehdittyämme ne ovat ehtineet jo piiloutua tien varren heinikkoon. Muutama rohkeampi istuskelee aidalla niin kauan, että ehdin ottaa kameran esiin ja katoaa sitten muiden perään.

pavianiit.jpg
Paviaanit pakenevat sillalta auton lähestyessä.

Neljä ja puoli tuntia lähtömme jälkeen olemme perillä ja palautamme auton Aviksen pisteeseen ilman minkäänlaisia ongelmia ja saamme jopa onnittelut selviydyttämme viikosta ilman mitään rengasrikkoa pahempaa. Ja kilometrejä kertyi kuitenkin 2500.

lentokone.jpg
Kotimatkalle.

Lentokentän aulassa järjestelemme laukkumme ja siirrymme turvatarkastuksen kautta baarin puolelle odottelemaan kotimatkaa. Turvatarkastuksessa täytyy tosin purkaa kaikki käsimatkatavarat hihnalle ja tämän jälkeen on täytettävä vielä samainen lomake, kuin maahan saavuttaessa. Kaiken lisäksi koneeseen mentäessä on vielä uusi tarkastus, jossa Jenniltä viedään esimerkiksi käsidesi. Itsehän pääsen tuosta jostain syystä kävelemään läpi pitämällä lompakkoa ja kännykkää kädessäni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s