Etätöitä ja koirien kanssa hengailua Sint-Pieters-Leeuwissa

EUROOPPA » BELGIA » Etätöitä ja koirien kanssa hengailua Sint-Pieters-Leeuwissa

Maanantaiaamu valkenee belgialaisessa Sint-Pieters-Leeuwin pikkukaupungissa noin 10 kilometrin päässä Brysselin keskustasta. Keitän teetä Airbnb-asuntomme keittiössä ennen kuin lähden ulkoiluttamaan koirat, jotka olemme ottaneet mukaan lähtiessämme perjantai-iltapäivällä autolautalla kohti Saksaa.

27-4-belgia sint pieters leeuw
Aamuinen näkymä parvekkeelta.

Belgiaan olemme päätyneet, koska Jenni on päättänyt lähteä paikalliselle hevosklinikalle hakemaan hieman oppia ja inspiraatiota suuren maailman kuvioista. Minun on puolestaan tarkoitus tehdä sitten viikon verran etätöitä, joten läppäri on pakattu mukaan.

27-4-belgia sint pieters leeuw6
Airbnb-asuntomme on kulmatalon yläkerrassa mukavan hiljaisella alueella.

Koiraystävällisen Airbnb-asunnon löytäminen Brysselin lähistöltä ei kuitenkaan ole se kaikkein yksinkertaisin tehtävä, mutta nimenomaan Sint-Pieters-Leuuwista tuollaisen lopulta löydämme, joskin joudun vielä lähettämään majoittajalle etukäteen kuvat koiristamme ja vakuuttelemaan, että ne ovat tottuneita matkaajia.

27-4-belgia sint pieters leeuw2
Otto auttaa etätyöläistä.

Oikeastaan sijainti onkin täydellinen. Brysseliin pääsee halutessaan junalla 10 minuutissa, eikä Jenninkään tarvitse ajaa kiertävän klinikan tukikohtaan Waterloohon kuin reilut 15 kilometriä. Ja mikä parasta, koiria ei tarvitse ulkoiluttaa kaupungin vilinässä, vaikka eipä tuo täälläkään ole niin helppoa kuin olin kuvitellut.

27-4-belgia sint pieters leeuw3
Kapeita belgialaisia taloja.

Ympäristön haastavuuden koirallisen näkökulmasta saankin huomata heti ensimmäisellä aamulenkillä. Asuinalueen ainoa puisto on miinoitettu joka puolelta koirakieltokyltein ja muutoin asfaltoituja jalkakäytäviä reunustavat tiiviissä riveissä pientalot pihoineen.

27-4-belgia sint pieters leeuw5
Sint-Pieters-Leeuwia halkova suurempi katukin on oikeastaan melko hiljainen kylän raitti.

Vaan kyllä täällä paikallisillakin koiria on, nimittäin muutamankin tiheän puska-aidan takaa meidät yllättää reviiriään puolustavan rekun räyhäys. Erään kadun päästä löydän kuitenkin pienen pellon kappaleen, josta on tuleva aamujemme vakiopysäkki.

27-4-belgia sint pieters leeuw4
Brysselin–Charleroin kanava on yksi Belgian vilkkaimmista.

Saatuani päivän työt tehtyä, päätän lähteä koirien kanssa hieman pidemmälle kävelylle päästäksemme pois asuinalueen ahtailta kaduilta. Noin kilometrin päästä löytyykin maisemaa halkova Brysselin–Charleroin kanava, jonka varrella on erinomaisen rauhallista ulkoilumaastoa. Koska en halua palata samaa reittiä, joudummekin sitten talsimaan laajan jättömaa-alueen sekä yhden pellon yli löytääksemme takaisin pääkadulle.

27-4-belgia sint pieters leeuw8
Taajaman tuolle puolen.

Jenniltä saamani viestin mukaan hän on vielä belgialaisen kollegansa kanssa tallikäynnillä jossain Hollannin puolella, joten koska meillä on koirien kanssa on aikaa, lähdemme tarkastamaan kartalta löytämäni sinisen neliön, joka osoittautuu taajaman ulkopuolella olevaksi lammeksi. Muutenkin maisemat muuttuvat nopeasti yllättävän maaseutumaisiksi. Tien varren laitumilla on lehmiä ja hevosia sekä vehreyttä, jonka keskellä suorastaan sielu lepää.

27-4-belgia sint pieters leeuw7
Aivan taajaman tuntumassa on jo lehmiä ja hevosia laitumilla.

Takaisin asunnolle kävellessäni huomaan, että kaupat sulkeutuvat täällä jo kahdeksalta ja aukeavatkin vasta puoli yhdeksältä aamuisin. Jenni kuitenkin palaa päivän kierrokseltaan kuuden jälkeen ja suuntaamme läheiseen Lidliin hakemaan täydennystä asuntomme jääkaappiin. Jos aukioloajat eivät ole linjassa Suomen vastaavien kanssa, niin eipä ole tarjontakaan, sillä Keski-Eurooppalaiseen tyyliin ruokakaupan hyllystä voi poimia mukaansa vaikkapa kolmen euron punaviinin.

27-4-belgia sint pieters leeuw9
Kännykkä puistonpenkille ja koirien kanssa poseeraamaan.

Ja Belgiassa kun ollaan, niin paikallista olutta on toki maistettava. Valitsen summamutikassa pienen pakkauksen matkamme teemaan sopivaa Waterloo-olutta ja huomaan vasta ensimmäistä avatessani, että niinhän se vain on tuokin yli 8 prosenttista tavaraa. Tästä onkin hyvä aloittaa Belgian viikko, jonka mittaan on toivottavasti aikaa käväistä myös Brysselissä. Perjantaina tarkoitus on suunnata Luxemburgiin ja ajaa sen kautta takaisin Saksaan Travemünden satamaan, josta laivamme myöhään lauantai-iltana lähtee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s