Lauantai Luxemburgissa, maassa ja kaupungissa

EUROOPPA » LUXEMBURG » Lauantai Luxemburgissa, maassa ja kaupungissa

Huomaan herättyäni, että näkökentästäni puuttuu osa, jokaisesta lauseesta kun tuntuu kadonneen viimeinen kirjain. Vilkaisen hotellihuoneemme ikkunasta parkkipaikalla seisovaa Hondaamme ja niin vain tuokin tuttu rekisterinumero on pykälää lyhyempi.

29-4-luxemburg kadulla
Katunäkymää hotellin naapurustosta.

Hotel Le Chateletin aamiaispöydässä oireet kuitenkin katoavat, joten syötyämme otamme koirat hihnojen päähän ja jalkaudumme Luxemburgin pääkaupunkiin, jonne olemme eilen iltamyöhällä Belgiasta ajaneet.

29-4-luxemburg-puisto
Pétrusse-joen puisto tarjoilee vehreyttä keskellä kaupunkia.

Laskeudumme hotellin kulmilta alas Pétrusse-joen vartta myötäilevään puistoon ja alitamme valtavan Adolphe-sillan, joka on kuitenkin puolittain rakennustelineiden peitossa. Vanhan kivimuurin kupeesta löytyviä portaita pääsee kapuamaan Perustuslakiaukiolle.

29-4-luxemburg-portaat
Adolphe-siltaa kahdesta suunnasta.

Aukiolla joku pahainen kuitenkin lennättää dronea ja tätähän ei vanhemman koiramme psyyke tunnetusti kestä, joten jatkamme suosiolla kohti vanhaa kaupunkia. Ja eipä meillä rehellisesti ottaen liikaa aikaakaan ole, sillä yhdeltätoista illalla täytyy olla jo auton kanssa jonottamassa lautalle Travemünden satamassa Saksassa.

29-4-luxemburg vesa ja haiku
Haikun kanssa lippukuvassa suurherttuatar Charlotten patsaalla.

Pujottelemme Place Guillaume II -aukiolla lauantaimarkkinoiden kojujen välistä kohti Luxemburgin kenties tunnetuinta nähtävyyttä, vai pitäisikö sanoa näköalaa. Kyseessä on monessa yhteydessä ”Europan kauneimmaksi parvekkeeksi” mainittu Chemin de la Corniche -kävelykatu.

29-4-luxemburg tori
Artisokkia Place Guillaume II:n lauantaimarkkinoilla.

Matkalla ehdimme vielä Haikun kanssa poseerata lippukuvassa ja kun tuossa nyt sattuu samassa pihapiirissä suurherttuatar Charlotten patsas olemaan, niin ikuistuupa se sitten samalla vaivalla. Muutamaa vanhan kaupungin kapeaa kujaa myöhemmin avautuu eteemme kieltämättä upea näkymä.

29-4-luxemburg katu
Luxemburgin vanhan kaupungin kujilla.

Vanhan linnan vallin päällä kulkeva Chemin de la Corniche seurailee alhaalla virtaavaa Alzette jokea ja johtaa paikalle, jossa on aikaisemmin sijainnut Bockin linnoitus. Nyt paikalla on jäljellä enää rippeet yhdestä tornista, mutta raunioilta on yhtä kaikki hyvä näkymät. Lisäksi tuolla olisi mahdollisuus päästä hiippailemaan linnoituksen alla sijainneisiin tunneleihin, mutta koirien kanssa tuo ei liene paras ajatus.

29-4-luxemburg kaupunki
Chemin de la Corniche tarjoaa hyvät näkymät kaupunkiin.

Aikamme maisemia ihasteltuamme laskeudumme alas näköalakadulta ja ylitämme joen pistäytyäksemme nopeasti Grundin kaupunginosassa. Heti sillankupeessa näkyykin olevan Scott´s Pub, jonka terassille päätämme siirtyä tauolle.

29-4-luxemburg maisemaa
Vasemmalla Bockin raunioita.

Joen partaalla keikkuva terassi onkin oivallinen paikka hörpätä lasillinen Leffeä, siitäkin huolimatta että Belgia ehti jo jäädä taa. Jenni tilaa myös kaksi vettä tarkoituksenaan tarjota koirillekin juotavaa ja kohta pöytään tuodaan kaksi ilmeisesti paikan kalleinta design-vesipulloa.

29-4-luxemburg terassi
Leffeä ja laatuvettä.

Laskulta sitten tosiaan paljastuukin, että nuo vedet maksavat 9 euroa per pullo, joten siinäpä hyvä syy napata kyseiset putelit matkamuistoiksi. Tauon jälkeen kello alkaa olla sen verran paljon, että on aika kävellä keskustan halki takaisin hotellille ja nostaa kytkintä.

29-4-luxemburg joki
Näkymä Grundista.

Aivan suoraan Saksaan ja satamaan ei tarkoitus ole kuitenkaan ajaa, sillä matkalle olemme suunnitelleet pysähdykset Luxemburgin amerikkalaiselle hautausmaalle sekä ainakin kuvista päätellen kirjaimellisesti kuvankauniille Schiessentümpel-vesiputoukselle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s