Güellin puiston kautta kotimatkalle

EUROOPPA » ESPANJA » Güellin puiston kautta kotimatkalle

Takana on kolme päivää Primavera Sound -festivaaleilla ja edessä kotimatka. Ennen iltapäivän lentoa aiomme kuitenkin vielä käydä Güellin puistossa, jonne emme torstaina ilman ennakkolippua päässeet.

4-6 barcelona park guell
Güellin puistosta löytyy värikkäitä ja veikeitä yksityiskohtia.

Aikataulullisista syistä joudumme puistoon mukanamme myös matkatavarat, jotka koostuvat onneksi yhdestä rinkasta ja kahdesta käsimatkatavaralaukusta, joista toisen saa vieläpä reppuna selkäänsä.

4-6-barcelona park guell kamat.jpg
Turistikohteeseen kunnon turistimeiningillä.

Antoni Gaudín suunnittelemaa Güellin puistoa alettiin rakentamaan vuonna 1900 ja Sagrada Familian ohella se onkin varmasti hänen tunnetuimpia töitään. Puistosta piti oikestaan ensimmäisen vision perusteella tulla jopa oma asuinalueensa. Melko pian se päätyi kuitenkin kaupungin omistukseen.

4-6 barcelona park-guell
Güellin puisto kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon.

Etenkin puiston ns. monumenttialue on täynnä koristeellista mosaaiikkia ja veikeitä yksityiskohtia. Ja nimenomaan monumenttialueelle vaaditaan lippu, joka on hyvä ostaa ennakkoon, sillä alueelle pääsee vain noin 400 ihmistä puolen tunnin välein.

4-6 barcelona park-guell details
Liskoveistos on yksi puiston kuvatuimpia kohteita.

Güellin puiston ilmeisesti suosiosta huolimatta se ei tunnu ainakaan meidän visiittimme aikana liian täyteen ahdetulta ja mahdumme hyvin liikkuumaan jopa matkatavaroidemme kanssa. Kenties sitten nuo 400 ihmistäkin suhteellisen pienelle alueella tasaisesti hajaanuvat.

4-6 barcelona park guell puisto
Sadan pylvään sali koostuu todellisuudessa 84:sta pylväästä.

Ja oikeastaan monumenttialueen voi kiertää helposti puolessakin tunnissa saaden hyvän yleiskuvan alueen monipuolisuudesta. Kyseessä kun ei ole pelkkää värikästä mosaiikkia, vaan nimensä mukaisesti myös vehreää puistoa kukkineen. Ja löytyypä alueen laidalta myös kallion alle louhittua pylväskäytävää.

4-6 barcelona park-guell kukat
Güellin puistosta löytyy myös vehreyttä ja kukkien väriloistoa.

Myös monumenttialueen ulkopuolinen osuus Güellin puistosta kannattaa ehdottomasti ottaa haltuun. Noita Muntanya Pelada -kukkulan rinnettä halkovia kävelyreittejähän me kävimme kiertelemässä jo torstaina, kun saavuimme paikalle ilman ennakkolippuja.

4-6-barcelona park guell nakoala.jpg
Näköalatasannetta reunustaa mosaiikkikoristeltu kaide.

Güellin puiston värikkään ja kiemuraisen arkkitehtuurin myötä on tullut aika jättää hyvästit Barcelonalle ja suunnata kohti lentokenttää. Hörppäämme vielä kahvit ja teet Plaça de Catalunyan terassilla ennen kuin nousemme lentokentälle vievään bussiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s